Special

Vitaminski obrok sa tikvicama i slaninom

Proleće je godišnje doba kada mnogima padne imunitet, pa se zato u proleće često javljaju razni zdravstveni problemi. Raznorazni virusi nam napadaju telo, mnogi od nas jednostavno osećaju neku slabost organizma, a neki imaju problema sa alergijama. Sve to ukazuje da smo se preko zime “vitaminski ispostili”, te je sada pravo vreme da to nadoknadimo…

Pijace su pune povrća, samo treba naći pravu kombinaciju. Ovo je jedna “vitaminska” kombinacija koju sam na brzaka spremila,  koja može da bude odlična za doručak, a kad ste u frci, može se poslužiti i za ručak posle neke čorbice.

Za ovu priliku koristila sam sledeće:

  • tikvice
  • slanina

Za salatu:

  • kupus
  • šargarepa
  • so
  • biber
  • sirće
  • ulje
Vitaminski obrok sa tikvicama i slaninom

Vitaminski obrok sa tikvicama i slaninom

Priprema:

Očistiti tikvice i uzduž ih iseći na trake. Naseći nekoliko tanjih parčadi slanine i zaseći na par mesta. Poređati slaninu i tikvice u prethodno zagrejanom grill tiganju i peći par minuta sa svake strane. Za to vreme naribati kupus, narendati šargarepu i napraviti salatu, koju ćete začiniti po vašem ukusu, koristeći so, biber, sirće i ulje. Aranžirati i poslužiti.

Ja lično, više volim kad ima puno tikvica i salate, a slaninice manje, tek toliko da zamiriše, a ko voli slaninu, to može i ovako:

vitamini slanina tikvice kupus sargarepa

Vitamini: slanina :-), tikvice, kupus, šargarepa

Prijatno!!!

Dopao vam se tekst? Slobodno ga podelite ili ostavite komentar 🙂

Nešto kuvamo u glavi, a nešto na šporetu... Ja sam Danijela Gikić, kreator sam i autor bloga „ŠtaSeKuva?“, ali sam pre svega majka dva divna dečaka. Ja sam jedna obična žena koja voli da kuva i ugađa svojim najmilijima. Često eksperimentišem u kuhinji i uživam u svakom zalogaju. Volim sve vrste salata i povrća, ribu i lagana mesa. Volim testo i testenine, a kolače obožavam. Uglavnom pravim jednostavna jela koja se pripremaju od lako dostupnih namirnica. Zbog svoje dece se trudim da očuvam tradiciju i običaje u svojoj kući, te sam iz istog razloga blog pokrenula i posvetila upravo njima. Želja mi je da od zaborava sačuvam jela koja su generacijama pripremana u mojoj porodici, kao i neka nova, koja u hodu isprobavam i uvrštavam u naš jelovnik. Blog „ŠtaSeKuva?“ osmišljen je da kroz razne recepte i male životne priče sačuva neke divne uspomene na meni drage ljude, ali i da bude svojevrstan podsetnik mojoj deci, jednoga dana kada odrastu. Recepti su detaljno opisani i dokumentovani fotografijama kako bi bili od koristi i početnicima u kuvanju.

No Comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: