Special

Kupus čorba (za dan posle)

Ima onih dana kada malko preteramo u jelu, a onda sutradan muku mučimo. Idealno bi bilo da se posle takvih gozbi malko ispostimo. Kupus čorba je dijetalna, niskokalorična čorba, koja uz to još idealno “čisti” organizam i “izbacuje” vodu. Ovo je jedna moja varijanta kupus čorbe (za dan posle), sa kojom možda nećete baš puno smršati, ali ćete se zato osećati sjajno i bićete malo lakši…

Za kupus čorbu (za dan posle) potrebno je:

 • 1 glavica kupusa
 • 1 glavica crnog luka
 • 1 zelena paprika
 • 2-3 šargarepe
 • 1-2 koren peršuna
 • 1-2 paštrnak (paškanat)
 • 1 koren celera
 • 1 veza peršunovog lišća
 • 1 veza celerovog lišća
 • kuvani paradajz
 • so, biber, vegeta
Kupus čorba za dan posle idealna za post ili za one koji vode računa o svojoj liniji

Kupus čorba (za dan posle)

Priprema:

Svo povrće sitno naseći, naliti vodom da ogrezne, začiniti po ukusu i kuvati. Ko voli, može da doda i juneće meso, tada je čorba još ukusnija. Pred sam kraj kuvanja, u kupus čorbu naliti kuvani paradajz (količina po ukusu).

Posluženje:

Kupus čorba (za dan posle) idealna je za post ili za one koji vode računa o svojoj liniji. Kupus čorbu možete poslužiti kao toplo predjelo, a ukoliko ste na dijeti slobodno je, pa čak i poželjno, da je konzumirate više puta u toku dana.

Kupus čorba za dan posle idealna za post ili za one koji vode računa o svojoj liniji

Kupus čorba za dan posle idealna za post ili za one koji vode računa o svojoj liniji

Prijatno!!!

Napomena: Originalan recept za kupus čorbu koja se konzumira prilikom držanja najpopularnije “kupus dijete” kao i spisak namirnica koje smete jesti u toku trajanja kupus dijete, pronaćićete ovde.

Dopao vam se tekst? Slobodno ga podelite ili ostavite komentar 🙂

Nešto kuvamo u glavi, a nešto na šporetu... Ja sam Danijela Gikić, kreator sam i autor bloga „ŠtaSeKuva?“, ali sam pre svega majka dva divna dečaka. Ja sam jedna obična žena koja voli da kuva i ugađa svojim najmilijima. Često eksperimentišem u kuhinji i uživam u svakom zalogaju. Volim sve vrste salata i povrća, ribu i lagana mesa. Volim testo i testenine, a kolače obožavam. Uglavnom pravim jednostavna jela koja se pripremaju od lako dostupnih namirnica. Zbog svoje dece se trudim da očuvam tradiciju i običaje u svojoj kući, te sam iz istog razloga blog pokrenula i posvetila upravo njima. Želja mi je da od zaborava sačuvam jela koja su generacijama pripremana u mojoj porodici, kao i neka nova, koja u hodu isprobavam i uvrštavam u naš jelovnik. Blog „ŠtaSeKuva?“ osmišljen je da kroz razne recepte i male životne priče sačuva neke divne uspomene na meni drage ljude, ali i da bude svojevrstan podsetnik mojoj deci, jednoga dana kada odrastu. Recepti su detaljno opisani i dokumentovani fotografijama kako bi bili od koristi i početnicima u kuvanju.

No Comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: