Special

Tikvice i paprika za savršen obrok

Ne znam zašto, ali danas sam bila baš dobro raspoložena, pa sam skuvala jedan savršen plan, koji je isao odlično uz jedan ovakav savršen dan 🙂 Naravno, kao i svakog dana tako sam i danas kuvala a na repertoaru su bile opet tikvice – jer one su za mene deo savršenstva… Ne, neću vam sada pričati o svom savršenom danu, o tome neki drugi put, sada ću vam opet, po ko zna koji put, pričati o tikvicama 🙂

Elem, kao što već i sami znate tikvice su odlične! Tikvice su dobre za zdravlje, pomažu u očuvanju vitkog tela, a poprilično čuvaju i novčanik 🙂 Dakle, tikvice su savršene…

Svašta sam nešto radila i kasno mi se upalila lampica koja mi govori da je već vreme ručka. U stvari, ta lampica je nešto zakazala ovih dana, tako da se nije ni upalila, već je stomak počeo opasno da krči 🙂 Znala sam da ću spremati tikvice jer sam ih baš juče kupila, a zbog ometanja onog gore pomenutog stomaka, moralo je biti nešto na brzaka. Nisam mnogo razmišljala, već sam se denula u posao…

Za ovaj savršen obrok iskoristila sam:

 • 2 tikvice
 • 1 papriku
 • malo morske soli

a za salatu

 • 1 krastavac
 • 2 paradajza
 • 1 paprika babura
 • morska so

Priprema:

Oprala sam tikvice, odsekla im krajeve i nasekla ih na kolutove. Tiganj se već grejao, ubacila sam tikvice, blago ih osolila i propekla na brzinu podlivajući vodom.

Tikvice za savrsen obrok

Tikvice za savrsen obrok

U međuvremenu dok su se tikvice pekle napravila sam punu činiju salate. Među nama rečeno, dok sam stavljala novu turu tikvica u tiganj salata je misteriozno nestajala 🙂 Inače, ovog puta salatu sam samo blago osolila – znači ništa ulje, ništa sirće.

Savršena salata uz tikvice

Savršena salata uz tikvice

Prvobitno sam mislila da ću samo jesti tikvice i salatu…

Tikvice za savršen obrok

Tikvice za savršen obrok

… ali sam onda primetila da mi je ostala jedna paprika viška, pa sam i nju na brzinu ispekla. E sad, da se ne lažemo, bila sam jaaako gladna i nisam papriku ispekla baš onako kako treba, već tek toliko da omekša i pusti svoju aromu međ’ tikvice, ali i da se ukus te pečene paprike razlikuje od one koju sam stavila u salatu.

Tikvice i pečena paprika

Tikvice i pečena paprika

Skoknula sam do moje mini baštice sa začinima i nakidala nekoliko grančica bosiljka, tek toliko da zamiriše i dekoriše ove moje tikvice sa paprikom.

Posluženje:

Sve pečene tikvice sa paprikom sam izručila u jedan veliki tanjir, a okolo stavila salatu jer je ostalo mnogo manje nego što je bilo na početku priče. I eto, to je to… ništa specijalno, sve u svemu ručko-večera je bila gotova za nekih 15-tak minuta.

Zamalo da zaboravim da slikam, taman sam krenula da ručak kad je zazvonio telefon 🙂 i evo slike iz telefona naravno 🙂

Tikvice i paprika sa salatom

Tikvice i paprika sa salatom

Sve u svemu, meni je ovo bio jedan savršen All-In-One obrok. Najela sam se pošteno, nisam ni pomišljala na hleb, a meso mi uopšte nije falilo…

Tikvice i paprika za savrsen obrok

Tikvice i paprika za savrsen obrok

 Nego da ja pitam vas, kako uopšte u ovom šarenilu nekome može da vam fali hleb ili meso?

Dopao vam se tekst? Slobodno ga podelite ili ostavite komentar 🙂

Nešto kuvamo u glavi, a nešto na šporetu... Ja sam Danijela Gikić, kreator sam i autor bloga „ŠtaSeKuva?“, ali sam pre svega majka dva divna dečaka. Ja sam jedna obična žena koja voli da kuva i ugađa svojim najmilijima. Često eksperimentišem u kuhinji i uživam u svakom zalogaju. Volim sve vrste salata i povrća, ribu i lagana mesa. Volim testo i testenine, a kolače obožavam. Uglavnom pravim jednostavna jela koja se pripremaju od lako dostupnih namirnica. Zbog svoje dece se trudim da očuvam tradiciju i običaje u svojoj kući, te sam iz istog razloga blog pokrenula i posvetila upravo njima. Želja mi je da od zaborava sačuvam jela koja su generacijama pripremana u mojoj porodici, kao i neka nova, koja u hodu isprobavam i uvrštavam u naš jelovnik. Blog „ŠtaSeKuva?“ osmišljen je da kroz razne recepte i male životne priče sačuva neke divne uspomene na meni drage ljude, ali i da bude svojevrstan podsetnik mojoj deci, jednoga dana kada odrastu. Recepti su detaljno opisani i dokumentovani fotografijama kako bi bili od koristi i početnicima u kuvanju.

4 Comments
 1. Reply tamara 01/07/2015 at 21:36

  NJAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

 2. Reply Dusan 03/07/2015 at 12:57

  Fantastičan obrok za ovo letnje vreme, pravio sam baš pre neki dan…

  • Reply ŠtaSeKuva? 04/07/2015 at 14:48

   Bravo Dule! Ovih dana i ja samo tako nešto lagano 🙂

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: