Duledudule uzvraća udarac (drugi krug gastro blog igrice)

Probajte i ovo

Izvinite, molim vas, ja užasno kasnim sa odgovorima 🙁 Nije da se pravdam, al hoću da vam kažem. Kasnim, ne zato što nisam htela da se igram, već me nekako vreme prevarilo, te je ovih dana letelo brže nego inače. Sad, da li zbog silnih obaveza koje sam imala prethodnih dvadesetak dana ili zbog ove hladnoće, ne znam… ali evo me, sad sam tu i postićiću se već nekako. Kažu ljudi valja raditi jedno po jedno…

Elem, da se podsetimo malo. Izazvala sam kolegu blogera Duleduduleta da odgovori na Gastro blog igricu, što je i učinio, te mi je uzvratio istom merom nominujući me pored još nekih persona. I eto, tako ti je to kad nekoga ko nije iz gastro sveta pozoveš u gastro igricu, pa onda ideš i u drugi krug… Hvala Duledudule 🙂 Nego, priznajem, pitanja su zanimljiva, a kako je Duledudule jedan od blogo-drugara, ja ću da ga ispoštujem, ali ovog puta neću biti tako opširna (nadam se).

Znači ovako, pitanja su ovde na blogu Duleduduleta, a odgovori u nastavku ovog teksta…

odgovor na drugi izazov
Odgovor na drugi izazov (slika je preuzeta sa interneta)

1. Trenutak kada sam bio/la ubeđen/a da će me zemlja progutati.

Po prirodi sam inače blamer, ali mislim da još nisam imala takav blam da sam mogla to pomisliti 🙂

2. Momenat (situacija) kada sam shvatio/la da mogu/umem/znam da kuvam.

Definitivno onda kada sam prvi put skuvala ručak, a da pri tom nisam “visila” na telefonu sa mamom ili je nisam bar 100 puta zvala u toku istog sata 😀

3. Da li postoji nešto što ste mislili da nikada nećete uraditi, a uradili ste ( i u kuhinji i van nje)?

Dosta stvari… recimo, u poslednje vreme… nikada nisam mogla da pomislim da ću u stanu imati psa i to ne neko malo kuštravo kuče, već Labrador-retrivera 🙂

4. Crno vino, belo vino, pivo, žestoko piće, sok ili voda (nevezano za obrok, ali i uz njega)?

Sokove retko konzumiram, uglavnom uvek voda, obična il mineralna (iliti gazirana), znači pre, u toku i posle jela. Od alkohola češće crno, a ređe belo vino i to uglavnom kad su neke posebne prilike. Pivo ne volim (čak ni uz roštilj), a žestina mi ne prija, mnogo peče želudac.

5. Da li volite da spremate jela sa zaprškom ili ne i da li mislite da je ona bezopasna po zdravlje i liniju ili ne?

Hmm, jela sa zaprškom… smatram da sam gurman, tako da ona jela koja traže zapršku moraju da dobiju zapršku (pa makar i onu tanku)

6. Vaše mišljenje o jelima i začinima sa bliskog i dalekog istoka generalno i sa osvrtom na aspekt da postoji mogućnost javljanja problema sa digestivnim traktom (dakle za ili protiv).

Nemam neko posebno mišljenje, neka jela, pa tako i začini (bez obzira na geografsko poreklo) ili mi se sviđaju ili ne. Naravno, ako je nešto dokazano da utiče na digestivni trakt, gledam da to ipak probam u svom domu i onda kada znam da ću biti kući 🙂

7. Jeste li probali žablje batake i neku „egzotičniju“ hranu tipa skakavci, zmije i ako jeste kakav je utisak?

Jednom jesam nešto probala (kao klinka), a više se ni ne sećam šta je to tačno bilo. Reših da eksperimentišem i da izaberem nešto drugo iz menija restorana. Kad je konobar doneo hranu, moji su dobili pun tanjir hrane, ono standardno, neko mesište (provereno) sa prilogom tipa krompir/riža i sezonska salata. Meni stiže tanjir pun nečega, nit vidim šta je, nit mi lepo izgleda. U nekom sosu pliva nešto. Probala sam i znam da mi je tada to bilo groznog ukusa. Verujem, da mi tada, kao detetu, takva kombinacija začina prosto nije prijala. Ostala sam gladna taj dan, ali sam naučila jednu važnu lekciju: nikad ne poručuj jela kojima ne znaš sastojke 🙂

A takvu egzotiku, koju ti spominješ, nisam nikada probala, niti imam želju da probam, jer nisam baš ljubitelj gmizavaca, vodozemaca i insekata. U stvari, možda nekad i probam, ako mi neko podvali pa da ne znam šta jedem.

8. Postoji li je neko jelo koje najviše volite da spremate, apsolutni favorit?

Nemam favorita, kao nešto specijalno, ali volim da pravim razne slane pite i đakonije, kolače i torte za decu koje po nekad celu noć ukrašavam. To me nekako relaksira 🙂 za razliku od onih tipičnih ručkova koji me pomalo smaraju.

9. Postoji li neko jelo koje uprkos činjenici da ste pravili milion puta, svaki put kao da mu nešto nedostaje?

Da, ima više takvih jela, primetila sam da im često nedostaje količina:-)

10. Da li biste pristali da vodite svoju kulinarsku emisiju i pod kojim uslovima (ako je odgovor da)?

Ne.

- Reklama -

8 COMMENTS

 1. Joooj… Ne znam vise sa kim sam na Ti, a sa kim na Vi, pa Te molim da me “naucis redu” ako se ne obracam valjano :OK: :D.

  Duledudule je sasvim lepo “uzvratio udarac”, a ja sa zadovoljstvom procitala. Volela bih, a ko Ti nije nezgodno, da malo obrazlozis zasto ne bi ucestvovala u sopstvenoj kulinarskoj emisiji. Meni to zvuci kao izazov i mogucnost dobre zabave, klope…spoj lepog i korisnog… ali Ti, mozda, imas drugacije misljenje koje bih rado cula.

  • Nikada nisam volela da se eksponiram, oduvek sam bila (i ostala) čovek i senke 🙂 Volim izazove, volim da kuvam i da degustiram, volim dobru zabavu… Verujem i da bi sve bilo ludo i zabavno, može sve, ali iza kulisa i bez kamera 😀

   • Zahvaljujem na odgovoru <3 :D. Pretpostavila sam da bi to sto si navela mogao da bude razlog. Nista, ako te pozovu u neku emisiju i traze da povedes jos nekog, imaj me u vidu. Bicu Tvoj covek van senke 😀 .

     • Ha…. Nemoj posle da ti bidne zao kada budem sexy potamnelog tena te zasenim sva tvoja kulinarska umeca :D. Shalu na stranu, neki izazov kao onaj tipa TKTP, gde ucestvuju takmicari u paru – mislim da bi mi se dopao. Volim i da gledam kulinarske emisije, a i rado kuvam, serviram, fotkam to sto sam s ljubavlju uradila… (iz ovoga se vec vidi koliko ceznem za reflektorima 😳 😀 ). Mada, ima i nezgodnih momenata u emisijama tog tipa, tako da bi ipak valjalo jos razmisliti o “kvarcovanju pod reflektorima” 😀 .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Reklama -

Recepti sa Bloga

- Reklama -

Probajte i ovo

- Reklama -