Special

Aromatično testo sa jajima

Često kada poželim nešto malo drugačije za večeru, ili kada sam u stisci sa vremenom, pa mi je zaista potreban ručak na brzaka, svojoj porodici i sebi napravim aromatično testo sa jajima. Po nekom nepisanom pravilu, za pripremu ovog laganog jela koristim dobro istanjene šire rezance (jer se brzo skuvaju) i razne začine, i to uglavnom one koji mi prvi padnu šaka…

Za pripremu testa sa jajima potrebno je:

  • 200 g testenine
  • 3-4 jaja
  • malo ulja
  • soli po ukusu
  • suvo začinsko bilje

Priprema:

Skuvati testeninu po svom izboru u osoljenoj ključaloj vodi u koju ste dodali nekoliko kapi ulja.  Kad je testo kuvano, properite ga i ocedite. Neki čak ne properu testeninu već je samo procede. Ja sam ovako navikla i tako uvek radim.

Aromatično testo s jajima, obarena testenina

Obarena testenina

U odgovarajućem tiganju zagrejati malo ulja pa sipati testeninu. Jaja umutiti viljuškom, osoliti po ukusu, po želji možete odmah dodati začine, a potom ta začinjena jaja preliti preko testenine.

Barena testenina prelivena umućenim jajima

Barena testenina prelivena umućenim jajima

Testo sa jajima mešati nekoliko minuta i peći na umerenoj temperaturi, tek toliko da se jaja iseku. Vodite računa da jaja ostanu sočna, a ne da se prepeku i isuše.

Aromatično testo s jajima je spremno

Aromatično testo s jajima je spremno

Kad su se jaja ispekla, testo sa jajima od gore posuti aromatičnim začinima, kao što su nana, bosiljak, ruzmarin, majčina dušica, kim ili slično. I to je to, ručak gotov za manje od 30 minuta, odličan ručak u kombinaciji sa paradajz čorbom.

Posluženje:

Aromatično testo sa jajima poslužiti toplo uz sezonsku salatu, a ko voli može da prošara testo i nekom slaninicom 🙂

Aromatično testo s jajima je posluženo...Prijatno!!!

Aromatično testo s jajima je posluženo…

Prijatno!!!

Dopao vam se tekst? Slobodno ga podelite ili ostavite komentar 🙂

Nešto kuvamo u glavi, a nešto na šporetu... Ja sam Danijela Gikić, kreator sam i autor bloga „ŠtaSeKuva?“, ali sam pre svega majka dva divna dečaka. Ja sam jedna obična žena koja voli da kuva i ugađa svojim najmilijima. Često eksperimentišem u kuhinji i uživam u svakom zalogaju. Volim sve vrste salata i povrća, ribu i lagana mesa. Volim testo i testenine, a kolače obožavam. Uglavnom pravim jednostavna jela koja se pripremaju od lako dostupnih namirnica. Zbog svoje dece se trudim da očuvam tradiciju i običaje u svojoj kući, te sam iz istog razloga blog pokrenula i posvetila upravo njima. Želja mi je da od zaborava sačuvam jela koja su generacijama pripremana u mojoj porodici, kao i neka nova, koja u hodu isprobavam i uvrštavam u naš jelovnik. Blog „ŠtaSeKuva?“ osmišljen je da kroz razne recepte i male životne priče sačuva neke divne uspomene na meni drage ljude, ali i da bude svojevrstan podsetnik mojoj deci, jednoga dana kada odrastu. Recepti su detaljno opisani i dokumentovani fotografijama kako bi bili od koristi i početnicima u kuvanju.

No Comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: