Aromatično testo sa jajima

Probajte i ovo

Često kada poželim nešto malo drugačije za večeru, ili kada sam u stisci sa vremenom, pa mi je zaista potreban ručak na brzaka, svojoj porodici i sebi napravim aromatično testo sa jajima. Po nekom nepisanom pravilu, za pripremu ovog laganog jela koristim dobro istanjene šire rezance (jer se brzo skuvaju) i razne začine, i to uglavnom one koji mi prvi padnu šaka…

Za pripremu testa sa jajima potrebno je:

  • 200 g testenine
  • 3-4 jaja
  • malo ulja
  • soli po ukusu
  • suvo začinsko bilje

Priprema:

Skuvati testeninu po svom izboru u osoljenoj ključaloj vodi u koju ste dodali nekoliko kapi ulja.  Kad je testo kuvano, properite ga i ocedite. Neki čak ne properu testeninu već je samo procede. Ja sam ovako navikla i tako uvek radim.

Aromatično testo s jajima, obarena testenina

U odgovarajućem tiganju zagrejati malo ulja pa sipati testeninu. Jaja umutiti viljuškom, osoliti po ukusu, po želji možete odmah dodati začine, a potom ta začinjena jaja preliti preko testenine.

Barena testenina prelivena umućenim jajima

Testo sa jajima mešati nekoliko minuta i peći na umerenoj temperaturi, tek toliko da se jaja iseku. Vodite računa da jaja ostanu sočna, a ne da se prepeku i isuše.

Aromatično testo s jajima

Kad su se jaja ispekla, testo sa jajima od gore posuti aromatičnim začinima, kao što su nana, bosiljak, ruzmarin, majčina dušica, kim ili slično. I to je to, ručak gotov za manje od 30 minuta, odličan ručak u kombinaciji sa paradajz čorbom.

Posluženje:

Aromatično testo sa jajima poslužiti toplo uz sezonsku salatu, a ko voli može da prošara testo i nekom slaninicom 🙂

Aromatično testo s jajima

Prijatno!!!

- Reklama -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Reklama -

Recepti sa Bloga

- Reklama -

Probajte i ovo

- Reklama -