Opušteni petak u kuhinji

Probajte i ovo

Bio je to jedan od onih dana kada sam, htela ja to ili ne, morala provesti ceo dan u kuhinji. U stvari, nije bilo tako, ništa se ne mora, skoro ništa, jer uglavnom je sve stvar izbora. E, pa tako sam ja danas rešila, iako je “opušteni petak” da ostanem kući i da uživam sa meni najdražim bićima na ovoj planeti…

Bio je to jedan od onih retkih dana, kada moj dragi ima slobodan dan. Konačno smo opet imali onaj utisak da smo prava porodica, jer konačno ručamo zajedno. I tako smo mi danas malo “glumili” nedelju :-).

Ja sam danas zaista bila prava pčela radilica. Bila sam u kuhinji bukvalno ceo dan. Kuvala na šporetu, sve i svašta, ali stvarno… pa dobro, bilo je malo kuvanja i u glavi…

Ali da se vratim na kuhinju… Volim da kuvam, volim da eksperimentišem i da pripremam neke nove specijalitete. Ali, ono što naj, naj, najviše volim je kada vidim onaj zadovoljan osmeh na njihovim licima i prazne tanjire ispred njih. E to nema cenu!

I da, danas, zahvaljujući mojim malim pomoćnicima, bilo je i kolača (doduše brzinskih, ali smo se lepo osladili). Sa mojim malim “direktorima” svaki posao, pa čak i onaj najomraženiji bude jako zabavan.

Danas je naša kuća zaista bila ispunjena srećom i osmehom. Volela bih da tako bude svaki dan u godini, i naravno, još dugo, dugo, dugo…

Iako je bio u kuhinji, ovo je bio jedan najlepši “opušteni petak” u poslednje vreme…

Buda je rekao: “Hiljade sveća se mogu zapaliti od jedne, a život te sveće se neće umanjiti. Sreća nikada nije umanjena kada je podeljena sa drugima.”

Dragi moji svi, uživajte! Iskoristite maksimalno svaki dan, svaki trenutak. Uživajte u sitnicama, u svim tim malim, svakodnevnim poslovima (pa čak i ako vam je nekada svega preko glave). Provodite više vremena sa onima koje najviše volite. Ništa vas ne može sprečiti da uživate u društvu najmilijih, pa makar i u ovakvim običnim situacijama.

 

- Reklama -

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Reklama -

Recepti sa Bloga

- Reklama -

Probajte i ovo

- Reklama -