Autorsko pravo

Ja (Danijela Gikić) sam autor tekstova na ovom blogu koji čitate i nosilac sam autorskog prava na svim tekstovima koje sam napisala (što će reći na kompletnom sadržaju bloga ŠtaSeKuva?). Ovo pravo čuvam i zadržavam, te u vezi s tim vas molim da pročitate ovu stranicu, ukoliko želite da prenesete, kopirate, odštampate, dopunite, ili na bilo koji drugi način izmenite moj tekst (bilo koju vrstu prepravki mojih tekstova vam ne preporučujem).

Kompletan sadržaj koji se nalazi na blogu ŠtaSeKuva? (recepti, fotografije, autorski tekstovi) autorsko je delo vlasnika bloga, kao i gostujućih blogera. Kompletan blog spada pod originalno intelektualno (kreativno) ostvarenje, odnosno ostvarenje ljudskog duhovnog stvaralaštva. S tim u vezi, kompletan sadržaj na ovom blogu spada pod pojam autorskog prava (autorskog dela) i zaštićen je licencom, pod ovim se podrazumena sve osim delova koji nisu moje autorsko delo (neke fotografije, citati i sl.), a koji su posebno naznačeni uz navođenje izvora i pratećeg linka.

Delovi tekstova (citati) koji nisu “mojih misli delo” posebno su naznačeni u sklopu tekstova, naglašen je izvor kao i autor istih. Isto tako i fotografije koje nisu moje autorske, a koje koristim u sklopu bloga, takođe imaju naznačen izvor i link ka njihovoj originalnoj stanici. Ukoliko naiđete na sadržaj za koji znate da je nečije autorsko delo, a ja sam ga preuzela sa neke treće strane, molila bih da me blagovremeno obavestite kako bih ga uklonila.

Kopiranje i preuzimanje sadržaja sa bloga

Ukoliko ipak želite da objavite deo teksta sa ovog bloga ili neki tekst u potpunosti (bez obzira o kojem se mediju radi), imate obavezu da me prvobitno obavestite o svojoj nameri putem kontakt forme ili direktno putem maila: stasekuva@gmail.com, kao i obavezu da svojim čitaocima (slušaocima) pružite informaciju (u adekvatnoj formi) o tome da je “tekst (u celosti ili samo deo teksta) preuzet sa bloga ŠtaSeKuva?“ ili „sadržaj preuzet sa stranice www.stasekuva.com (URL stranice u pitanju)“. U slučaju elektronskih medija, obavezni ste da ovaj izvor navedete (bez sakrivanja linka), i postavite link ka matičnoj strani. Druga varijanta je da navedete da je autor teksta Danijela Gikić i opet da postavite klikabilni link ka originalnom sadržaju. Sve tekstove i informacije sa ovog bloga moguće je slobodno prenositi, ali samo i jedino uz prethodno navedene uslove.

Ako se neko ipak kojim slučajem odluči da na bilo koji način ostvari zaradu korišćenjem dela sadržaja ili sadržaj u celosti sa ovog bloga, ukoliko me ne kontaktira i ne isplati adekvatnu novčanu proviziju, može da očekuje tužbu od strane autora (mene), a na ime kršenja autorskog prava.

Takođe ne preporučujem da bilo ko i na bilo koji način menja moje tekstove, niti da ih koristi na neki drugi način koji bi narušavao moju čast i moj ugled.

Ukratko o pravima

Sadržaj na ovom blogu je moj sadržaj, moje delo i ničije više. Satkan je od mojih reči, od mojih mišljenja i mojih delovanja. Kompletan sadržaj možete slobodno koristiti samo dobrom voljom i namerom, znači ukoliko želite da se zabavite malo, opustite uz neku priču, pročitate nešto novo, zanimljivo ili isprobate neki od novih recepata. Ukoliko budete poštovali moja pravila i moje autorsko pravo, nećemo imati problema i dugo ćemo se družiti. Blog je moj i pravila su moja, te ih mogu menjati kad hoću i onako kako ja hoću.

Kompletan sadržaj na blogu ŠtaSeKuva? zaštićen je licencom Creative Commons, pod sledećim uslovima:

Creative Commons licenca
Ovo delo je licencirano pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija .