Ja ili O Autoru

Ja sam Danijela Gikić, mnogo volim da čitam, da vozim bicikl i da uživam u dugim šetnjama u prirodi. Volim razne sitnice, lepe kreativne stvari, umetnost i muziku. Kreator sam i autor bloga „ŠtaSeKuva?“, ali sam pre svega majka dva divna dečaka 🙂

Dakle, ja sam jedna obična žena koja voli da kuva i ugađa svojim najmilijima. U stvari, volim i da kuvam i da eksperimentišem u kuhinji, uživam u svakom zalogaju. Volim sve vrste salata i povrća, ribu i lagana mesa. Volim testo i testenine, a kolače obožavam. Uglavnom pravim jednostavna jela koja se pripremaju od lako dostupnih namirnica.

Zbog svoje dece se trudim da očuvam tradiciju i običaje u svojoj kući, te sam iz istog razloga blog pokrenula i posvetila upravo njima. Želja mi je da od zaborava sačuvam jela koja su generacijama pripremana u mojoj porodici, kao i neka nova, koja u hodu isprobavam i uvrštavam u naš jelovnik. S obzirom na to, da pre svega najviše volim da ugađam ljudima koje volim, to je i razlog više što želim da ih učinim srećnim. Zbog toga što sam mama malim direktorima, koji imaju pregršt svojih zahteva i prohteva, ostaje mi jako malo vremena da radim ono što zaista volim.

Posao mame je divan, ne sporim, to je najlepši posao na svetu. Bilo bi zaista divno raditi samo taj posao. Međutim, iako je to je posao 24×7, 365 dana u godini, to je jedini posao na svetu koji ne puni novčanik. Kako moji mali direktori moraju da rastu i izrastu u prave, velike ljude, ova mama mora da radi i na pravom poslu. Srećna okolnost u celoj ovoj priči (ili možda ipak nije), jeste da ova mama radi od kuće… (Iako, ova mama više ne radi od kuće, već sada ima pravi posao, koji zahteva puno radno vreme, znači odsustvo od kuće, ima sve manje vremena za sebe i druge, ali se i dalje maksimalno trudi da ugađa svojim najmilijima…)

Iz ovih, ali i drugih, meni bitnih razloga, počela sam da pišem ovaj blog, kako bi, jednog dalekog dana, iza mene ostao pisan trag, upućen upravo onima koje volim najviše na svetu celom – za moja dva srca 🙂