Špagete od tikvica sa šampinjonima

Probajte i ovo

Manje je više. Oduvek bilo i biće 😀

Špagete volim. Tikvice obožavam. Šampinjoni su odličan izvor proteina, a njih volim da kombinujem sa tikvicama. Znači bilo je logično, da u jednom momentu napravim i špagete od tikvica sa šampinjonima ☺

spagete-od-tikvica-sa-sampinjonima

Dugo sam se dvoumila i merkala onu spravicu koja od povrća pravi špagete. Čak sam je u jednom momentu “za dlaku” kupila.  Stalno sam bila na ivici hoću-neću. Izluđivala sam samu sebe, mesecima se borila, i nikad nije bio pravi trenutak za kupovinu. Mislila sam da nikada neću špagetirati tikvice, šargarepu, krastavac, sir…. Ono “neću” je ipak prevladalo, jer bi to bila još jedna skalamerija u mojoj kuhinji, koja bi zapravo stajala u špajzu. Garant bih zaboravila na nju posle nekog vremena. Verujem da bi me mrzelo da je svaki put vadim iz ostave i nakon toga perem sve njene delove posle  upotrebe. Znači, to bi definitivno bio bačen novac.

Već sam se i oprostila sa idejom špagetiranja povrća, kada sam prošle godine, sasvim slučajno, naletela na ljuštilicu za povrće, koja zapravo i ljušti i špagetira istovremeno. Sreći mojoj nije bilo kraja. Em sam je platila kao 2-3 vekne hleba, em mi stoji u fioci sa escajgom. Divota jedna. Definitivno jedna od najboljih investicija što se kuhinjskih pomagala tiče.

ljustilica-za-spagetiranje-povrca

Dakle, glavna zvezda ovog recepta je upravo slatka mala, praktična ljustilica za povrće ???

Nego, da ne dužim dalje, već da se vratim receptu. Zbog njega ste i ovde, zar ne?!

Špagete od tikvica sa šampinjonina

Za špagete je potrebno:

  • 150g šampinjona
  • 1-2 tikvice
  • prstohvat morske soli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1-2 čeri paradajza
  • rendani parmezan

Priprema špageta:

Na malo maslinovog ulja staviti šampinjone sečene na listiće, posoliti i udinstati ih, tek toliko da omekšaju i puste svoje divne sokove.

Za to vreme oljuštiti tikvice, a zatim ih iseći ljuštilicom za špagetiranje. Tako dobijene špagete od tikvica dodati u tiganj sa šampinjonima, i ostaviti koji minut da se tikvice ukuvaju i omekšaju.

I to je to. Vaš ručak ili večera, gotovi su za tili čas.

spagete-od-tikvica-sa-sampinjonima

Posluženje:

Špagete od tikvica sa šampinjonima poslužiti odmah dok su tople. Od gore, svaku porciju obogatiti čeri paradajzom i sve posuti ribanim parmezanom.

spagete-od-tikvica-sa-sampinjonima

Kada pomešate sve ove sastojke, shvatićete da je reč o veoma jednostavnom i laganom, a pre svega ukusnom i zdravom obroku. Špagete od tikvica sa šampinjonima mogu da budu savršen ručak ili večera. Sve ukupno, od ovako bogatog obroka deli vas samo 10-15 minuta.

spagete-od-tikvica-sa-sampinjonima

Prijatno vam bilo!!!

Previous article
Next article
- Reklama -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Reklama -

Recepti sa Bloga

- Reklama -

Probajte i ovo

- Reklama -