Special

2014 u brojkama – 2014 in review

Eto, prođe i prva godina blogovanja, tačnije rečeno, za moj blog to je polovina godine… Iako se dugo kuvao u mojim mislima, ovaj blog, koji trenutno čitate (a iskreno se nadam i pratite, volite, delite sa najmilijima) nastao je u noći 27.5.2014. godine kada sam i objavila svoj prvi tekst pod nazivom Odlutam ponekad u Zaboravljeni vrt … Prvobitno sam svoj blog zamislila da bude nešto kao “red priče-red hrane” ali je je on, čini mi se čitajući Vaše komentare, ipak postao i nešto više od toga…

Tako je ovde do sada bilo malo proze, priča iz detinjstva, običaja i tradicije jednog podneblja; satire i komedije (u maleckim dozama), gastro igrica,  kao i igrica pisanja na zadatu temu za “intergalaktički konkurs” koja je ipak bila poprilično škakljiva, i još uvek je pomalo tabu tema za ovaj blog (ko je bio brz i pročitao tu priču, zna o čemu se radi). I na kraju, saveta i recepata koji su ipak preovladali blogom, jer i sami znate onu staru “leba i rakije mora biti”.

Sada, kada napravim jedan kratak osvrt na tu drugu polovinu 2014. i kad sumiram rezultate svoga rada i truda, mogu Vam reći samo sledeće:

Ja sam srećna i zadovoljna 🙂

Zadovoljna sam svojim radom, mada znam da uvek može i bolje, kao i kritikama i komentrima koje ste mi uputili.  Generalno sam zadovoljna kojim tempom sve ovo ide i u kom pravcu ide… ali pre svega, moram da Vam kažem da sam jako srećna i zadovoljna što sam upoznala Vas i što ste mi upravo Vi bili prava podrška sve ovo vreme; što ste mi ukazali svoje poverenje i počeli i da me redovno čitate i da primenjujete moje recepte u stvarnom svetu… Hvala Vam na tome!!!

A sad, evo i tog zvaničnog WordPress pregleda bloga ŠtaŠeKuva? za 2014. godinu:

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2014 annual report for this blog.

Here’s an excerpt:

The concert hall at the Sydney Opera House holds 2,700 people. This blog was viewed about 57,000 times in 2014. If it were a concert at Sydney Opera House, it would take about 21 sold-out performances for that many people to see it.

There were 785 pictures uploaded, taking up a total of 236 MB. That’s about 2 pictures per day.

The busiest day of the year was December 17th with 1,666 views. The most popular post that day was Slavski kolač – izrada ukrasa i njihovo značenje.

Click here to see the complete report.

Dopao vam se tekst? Slobodno ga podelite ili ostavite komentar 🙂

Nešto kuvamo u glavi, a nešto na šporetu... Ja sam Danijela Gikić, kreator sam i autor bloga „ŠtaSeKuva?“, ali sam pre svega majka dva divna dečaka. Ja sam jedna obična žena koja voli da kuva i ugađa svojim najmilijima. Često eksperimentišem u kuhinji i uživam u svakom zalogaju. Volim sve vrste salata i povrća, ribu i lagana mesa. Volim testo i testenine, a kolače obožavam. Uglavnom pravim jednostavna jela koja se pripremaju od lako dostupnih namirnica. Zbog svoje dece se trudim da očuvam tradiciju i običaje u svojoj kući, te sam iz istog razloga blog pokrenula i posvetila upravo njima. Želja mi je da od zaborava sačuvam jela koja su generacijama pripremana u mojoj porodici, kao i neka nova, koja u hodu isprobavam i uvrštavam u naš jelovnik. Blog „ŠtaSeKuva?“ osmišljen je da kroz razne recepte i male životne priče sačuva neke divne uspomene na meni drage ljude, ali i da bude svojevrstan podsetnik mojoj deci, jednoga dana kada odrastu. Recepti su detaljno opisani i dokumentovani fotografijama kako bi bili od koristi i početnicima u kuvanju.

8 Comments
 1. Reply Rada72 09/01/2015 at 02:03

  Хвала теби на дивним рецептима и на прелепим причама..Све најбоље у новој 2015.години, поздрав!

 2. Reply oblogovan 09/01/2015 at 02:40

  Ја сам само делимично задовољан твојим радом. Али само зато што још нисам пробао све што си нам понудила. 🙂
  А ако ћемо само о блогу, сјајна си! 🙂 🙂 🙂

  • Reply ŠtaSeKuva? 09/01/2015 at 11:41

   Polako Blogi ima još vremena za probe, a ko zna, možda se jednom i sretnemo negde pa upriličimo pravu gozbu 😀
   A za komentar samo o blogu, šta reći drugo nego hvala 🙂 potrudiću se da ne izgubim taj sjaj 😉

 3. Reply duledudule 10/01/2015 at 13:36

  Zadovoljstvo je obostrano i dalje necu da pisem, jer znas sta mislim o tvojim tekstovima i receptima, samo cu da javljam kako koji isprobam, sto ce vreme da zahteva, a ako da Bog da se nekada negde skupimo, mi blogeri, makar leba i rakije al’ domaci!!! 😀 🙂

  • Reply ŠtaSeKuva? 12/01/2015 at 15:17

   Ako, ako… biće nadam se i za više od tog leba i rakije 😀 Hvala Duledudule 🙂

 4. Reply gostkodgroficenaveceri 12/01/2015 at 19:07

  Malčice više ovih ne-recepata i ja sam tu svaki put, a ne samo da jedem(o) nego i da filozofiramo.

  • Reply ŠtaSeKuva? 12/01/2015 at 20:43

   E Grofe ili Goste (ne znam kako je pravilno da te oslovim), teško je svima ugoditi… Jerbo, jedni oćedu da jededu, a drugi da filozofiraju 🙂 Eto, šta drugo da ti reknem, nego samo da ti obećam da ću se potruditi da malo više pišem 🙂 Drago mi je kad si i ti tu 😉

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: